ANP

Politie redt oververhitte honden bij hondenshow

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De politie heeft donderdag een aantal oververhitte honden gered. De dieren zaten vast in auto's die geparkeerd stonden bij de World Dog Show.

De honden werden ontdekt door medewerkers van de hondenshow, die in Amsterdam wordt gehouden. Zij sloegen alarm. Agenten hebben de ruiten van zes auto's ingeslagen om de honden te bevrijden. 

Flinke boete

Drie van de baasjes hebben een flinke boete gekregen. Zij moeten 750 euro betalen vanwege het achterlaten van hun hond in een hete auto. Drie andere baasjes kwamen er met alleen een waarschuwing vanaf. Ook al is het nu buiten niet meer zo warm, volgens de politie kan de temperatuur in auto's nog oplopen tot boven de 40 graden.

Hondenshow

De honden doen mee aan de internationale hondenshow World Dog Show 2018, dat deze week plaatsvindt. De Kidsweek-stelling van deze week gaat over hondenshows. Veel mensen vinden dat dit soort evenementen verboden moeten worden. Wat vind jij? Geef hier jouw mening!

Hondenshow Amsterdam

Anderen lazen ook: Ronja over hondenshows.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook