Illegale schildpaddenboerderij

Politie redt schildpadden van smokkelaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op het Spaanse eiland Mallorca heeft de politie gisteren meer dan 1.000 schildpadden in beslag genomen. De dieren leefden in een illegale schildpaddenboerderij. 

Op de boerderij leefden zo'n 1.100 schildpadden. Ook vond de politie 750 eieren. Dat worden er zeker meer, want 200 van de gevonden schildpaddenvrouwtjes staan op het punt om eieren te leggen.

Stralenschildpad

Volgens de politie was het een van de grootste illegale schildpadboerderijen in Europa. Van de vijftig meest bedreigde schildpaddensoorten, werden veertien soorten in de boerderij gevonden. Daaronder waren bijvoorbeeld de ernstig bedreigde stralenschildpad, de Annam-waterschildpad en de Chinese roodkeelschildpad (foto). Chinese roodkeelschildpad

Smokkelaars

De politie ontdekte de smokkelbende anderhalf jaar geleden op het vliegveld van Mallorca. De papieren van een lading schildpadden klopten niet. Na onderzoek bleek toen dat de dieren via een dierenwinkel voor exotische dieren in Barcelona, het land uit werden gesmokkeld. Drie mensen zijn gearresteerd.

Anderen lazen ook: Op reis met een broodje schildpad.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook