Leguaan

Premier Rutte in het vliegtuig met vier leguanen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Diergaarde Blijdorp zijn ze enorm blij. Vandaag kwamen daar vier Antilliaanse leguanen aan. Premier Rutte nam ze mee toen hij van het eiland Sint-Maarten naar Nederland vloog.

De Antilliaanse leguanen komen eigenlijk van het eiland Sint-Eustatius, dat ook in het Caribisch gebied ligt. Mark de Boer van Diergaarde Blijdorp vertelt de NOS dat deze leguanensoort in het wild dreigt uit te sterven. 

Groene leguaan

Antilliaanse leguanen worden vooral bedreigd door de groene leguaan, die groter en sterker is. In gevechten om een territorium wint de groene het meestal van de Antilliaanse.

Barbecue

Andere bedreigingen zijn volgens de Boer: het verkeer, katten, honden en mensen die Antilliaanse leguanen op de barbecue leggen. 'Hun wetenschappelijke naam is niet voor niets iguana delicatissima'. Ofwel: verrukkelijke leguaan.

Eieren

De twee mannetjes en twee vrouwtjes die vandaag in Blijdorp aankwamen, horen bij een fokprogramma. Het is de bedoeling dat ze in de dierentuin eieren gaan leggen. De jonge leguanen worden daarna uitgezet in gebieden waar deze soort uitgestorven is.

Omdat gewone luchtvaartmaatschappijen de leguanen niet wilden vervoeren, werd hun reis via via geregeld, en konden ze mee met het vliegtuig van de regering.

Anderen lazen ook: Hoge boete voor doodrijden leguaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat het goed gaat met de leguaan Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij

ik ben Blij dat de leguanen worden geholpen zodat ze niet uitsterven.

Goed dat ze de leguanen gaan helpen! :)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.