Lammetjes in Balloo

Rammetje zorgt voor heel veel lammetjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een rammetje dat vorig jaar te lang bij de moeder bleef, heeft voor heel veel lammetjes gezorgd in de schaapskudde van Balloo. Er zijn al twintig Drentse heideschapen geboren dit jaar.

‘Ach, wat een schattig rammetje. Hij drinkt nog zo lief bij zijn mama. Die is nog lekker even kind’, dat dacht een Drentse herder vorig jaar. Normaal zou ze het jong na zes, zeven maanden weghalen bij de moeder. Het ras Drents heideschaap is beschermd en kent een streng fokprogramma. Het is niet de bedoeling dat een ram zomaar met een ooi vrijt. Maar zo’n onschuldig moederskindje zou toch niet…

Wolf in schaapskleren

Toch wel. Zodra de herder zag dat het jonge ram een vrouwtje beklom, haalde ze het uit de kudde. Te laat, zo blijkt nu. Er zijn al twintig lammetjes geboren, terwijl dat normaal pas in april en mei gebeurt. Het rammetje deed zich dus liever voor dan hij eigenlijk was. Een echte wolf in schaapskleren.

Lammetjes in Balloo

Lammetjes in Balloo
Foto’s: Marianne Duinkerken

Anderen lazen ook: Spaanse brandweer krijgt hulp van geiten en schapen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook