Bont

Rapper Lil' Kleine wint Dom Bontje-verkiezingen 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Lil' Kleine is maandag verkozen tot Dom Bontje van 2019. Bont voor Dieren nomineert jaarlijks bekende Nederlanders die bont dragen. De organisatie is daar tegen omdat bont bijdraagt aan dierenleed.

Lil' Kleine (25) won de verkiezing vanwege een foto op zijn Instagram-account waarop hij een jas met een grote kraag van coyote-bont draagt. Ook rapper Boef, rapper Donnie en Gerard Joling waren genomineerd, maar Lil' Kleine kreeg de meeste stemmen. 

Populair

Volgens de organisatie Bont voor Dieren is Lil' Kleine een terechte winnaar: 'Lil' Kleine is al eens eerder genomineerd voor Dom Bontje. Hij had daarom beter kunnen weten, maar bleef ook na zijn nominatie bont dragen'. De organisatie vindt dat hij als populaire zanger juist het goede voorbeeld zou moeten geven. 

Of Lil'Kleine blij is dat hij gewonnen heeft? Hij wilde gisteren in ieder geval geen commentaar geven.

Famke Louise

Vorig jaar ging de prijs naar vlogger en zangeres Famke Louise. Ondertussen wil zij absoluut geen bont meer dragen. Ze maakte zelfs een film over de bontindustrie. Daarin is te zien hoe dieren in China voor hun vacht mishandeld en gedood worden. Famke Louise vertelde hoe geschokt ze was over wat ze gezien had. 

Ali B

Ook rapper Ali B. heeft gezegd dat hij geen bont meer wil dragen. 

Anderen lazen ook: Bont en circusdieren straks verboden in Californië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook