Foto: AP

Rechtszaak aangespannen voor olifant Happy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Sommige dieren zijn zó slim, dat ze dezelfde rechten moeten hebben als mensen. Dat vindt de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Nonhuman Rights Project. Voor olifant Happy wil die organisatie nu meer vrijheid. Daarom spande de organisatie een rechtszaak aan voor de grijze reuzin.

De Aziatische olifant Happy woont al 45 jaar in een dierentuin in de Amerikaanse stad New York. Daar liet ze zien dat ze zichzelf kan herkennen in een spiegel, zelf eten kan zoeken en kan zwemmen. Een slim beest dus, dat goed voor zichzelf kan zorgen, vindt de dierenrechtenorganisatie. Het dier is dan ook niet blij in de dierentuin, zien zij. Ze heeft namelijk veel te weinig ruimte en voelt zich alleen en depressief. Daarom spande de organisatie namens Happy een rechtszaak aan tegen de dierentuin. 

Veel gevolgen 

De olifant zou volgens de organisatie meer vrijheid moeten hebben. In een speciale olifantenopvang waar veel meer ruimte is bijvoorbeeld. Advocaten van de dierentuin reageerden daarop dat Happy goed wordt verzorgd en dat een verhuizing niet nodig is. De dierenrechtenorganisatie heeft eerder zulke zaken voor andere dieren aangespannen en ook meerdere keren gewonnen. Of Happy straks ook haar spullen kan pakken gaat een rechter de komende weken bepalen. Voor de olifant zelf is voorlopig nog geen plekje gereserveerd in de rechtszaal.

Anderen lazen ook: Waar zijn de slagtanden van sommige olifanten gebleven?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook