Foto: AP

Rechtszaak voor olifant Happy verloren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Aziatische olifant Happy zit niet tegen haar zin in de dierentuin in de Amerikaanse stad New York. Dat besloot een rechter deze week. 

Sommige dieren zijn zó slim, dat ze dezelfde rechten moeten hebben als mensen. Dat vindt de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Nonhuman Rights Project. Daarom spanden zij vorige maand een rechtszaak aan namens de Aziatische olifant Happy. De dierenrechtenorganisatie deed dat eerder voor andere dieren en won ook meerdere keren.

Depressief

Happy leeft al 45 jaar in een dierentuin in de stad New York, maar hoort daar niet thuis, vinden medewerkers van de organisatie. Volgens hen is de grijze reuzin depressief en verdient ze meer leefruimte in een speciale olifantenopvang. Maar daar is de rechtbank het dus niet mee eens.

Happy blijft

Vijf van de zeven rechters vinden dat olifanten geen mensenrechten hebben. Zij vinden ook dat de olifant goed wordt verzorgd in de dierentuin en dat ze een sterke band heeft met de verzorgers. Zij vinden Happy blij genoeg en dus blijft de reuzin voorlopig nog op haar plek.

Anderen lazen ook: Rechtszaak aangespannen voor olifant Happy

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook