Egel

Recordaantal egels geteld tijdens egeltelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Goed nieuws in het Jaar van de Egel! Tijdens de jaarlijkse egeltelling telden mensen een recordaantal egels. Ze zagen er in totaal 2.088. In tuinen werden er 1.385 gespot en daarbuiten 703.

De egeltelling vond plaats in het weekend van 14 en 15 september. De meeste dieren werden geteld in Friesland, gevolgd door Zuid-Holland en Noord-Brabant. Er kwamen honderd meldingen binnen van doodgereden egels. Dat laat de Egelwerkgroep weten op de website van Nature Today.

Jaar van de Egel

De Egelwerkgroep had 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Egel omdat in Nederland steeds minder van deze zoogdieren rondscharrelen.

Of het nu beter met ze gaat, blijft nog even de vraag. Een recordaantal getelde dieren betekent niet dat er ook écht meer egels zijn. De werkgroep gaat dat nu onderzoeken.

Wil je ook dieren die je in de tuin ziet, tellen? Hier zie je hoe je (met hulp van je ouders) mee kunt doen.

Anderen lazen ook: Egels helpen? Zo maak je een egelsnelweg in de tuin

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

i love animals

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.