Foto: Wasdale Mountain Rescue Team

Reddingsactie voor hond in de bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Sint-Bernardshond staat bekend als reddingshond voor mensen in nood in de bergen. Maar hond Daisy besloot de rollen zondag even om te draaien. Tijdens een tocht op de hoogste berg van Groot-Brittannië kreeg ze pijn en moest ze naar beneden worden getild.

Omdat Sint-Bernardshonden supergoed kunnen ruiken en een goed richtingsgevoel hebben, gingen de dieren er vroeger vaak op uit in de bergen om mensen in nood te redden. Tegenwoordig worden daar honden met een betere conditie voor ingezet, maar de grote bruin-witte viervoeters staan nog steeds bekend als stoere reddingshonden. 

Rollen omgedraaid

Toch waren de rollen zondag even omgedraaid. Hond Daisy maakte een tocht over Scafell Pike, de hoogste bergtop van Groot-Brittannië. Maar Daisy weegt 55 kilo en kreeg pijn aan haar achterpoten tijdens de wandeling. Daarom besloot ze om niet meer verder te lopen. Haar baasjes schakelden een groep reddingswerkers in, die meteen naar boven kwamen om de hond te redden. 

Het perfecte slachtoffer

Omdat de reddingswerkers zelf ook huisdieren hebben, wilden ze allemaal graag helpen. Daisy kreeg pijnstillers en werd op een brancard getild. 'We moesten een paar aanpassingen doen om de brancard hondvriendelijk te maken', vertelt een woordvoerder aan de Britse krant The Guardian. Daarna werkte Daisy goed mee: 'Ze was het perfecte slachtoffer en legde zich gauw neer bij de situatie, met haar kin op de brancard.' De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Wasdale Mountain Rescue TeamFoto: Wasdale Mountain Rescue Team

Grappen

De zestien reddingswerkers deden in totaal vijf uur over de reddingsactie. De mannen en vrouwen wisselden het tillen af tijdens de tocht naar beneden. Ondertussen bleven ze grappen maken over de bijzondere situatie. 'Daisy voelt zich vast schuldig dat ze de reputatie van Sint-Bernards niet hoog kon houden,' grapte de woordvoerder bijvoorbeeld.

Foto: Wasdale Mountain Rescue TeamFoto: Wasdale Mountain Rescue Team

Anderen lazen ook: SuperFrida stopt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook