rog

Relatie roggenstel loopt stuk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keerde een Nederlandse luipaardpijlstaartrog donderdag terug uit Engeland na een stukgelopen relatie.

De vis Uarnak uit Burgers' Zoo Arnhem was via een contactadvertentie gekoppeld aan een vis uit Windsor, Engeland. Biologen hoopten dat de twee zouden paren, zodat de bijzondere vis zich voort zou planten. Maar na twee jaar keert het mannetje toch alleen terug. Er bleek niet genoeg liefde te zijn tussen het vissenstel.

Contactadvertentie

Bioloog Max Janse van Burger’s Zoo stelde een contactadvertentie op waarin Uarnak zoekt naar het geschikte vrouwtje. Hierin vertelt hij dat de rog een echte huisman is, van zwemmen houdt, snel heimwee heeft en graag babyrogjes wilt. Hij stuurde de contactadvertentie naar vierhonderd aquaria over de hele wereld. Maar een geschikte partner vinden was een hele klus. Uiteindelijk was er in heel Europa maar één geschikte kandidaat. 

rog

Look-a-like

Nu blijkt dat er geen vonk is overgeslagen, lijkt de kans op babyvissen verkeken. Het is ook nog nooit ergens gelukt om de luipaardpijlstaartrog wél te kweken. Dit komt omdat er weinig over de diersoort bekend is en er drie soorten zijn die heel erg op elkaar lijken. De geschikte paringspartner van Uarnak moest dan ook exact op hem lijken.

Uitsterving

Het is jammer dat het kweken zo moeilijk is, want door overbevissing op zee is het lastig voor de bijzondere vis om te overleven. Daarom wil bioloog Max Janse dat de luipaardpijlstaartrog een beschermde diersoort wordt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Rog naar Legoland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

IK vind het wel grappig want ik heb dit nog nooit eerder gehoord
maar wel jammer dat het mislukt is

Ik ben het eens met Max Jansen, want als de Luipaardstaartrog in gevaar is, moeten we ze beschermen.

wel echt jammer

Goed bedacht, helaas is het mislukt:( Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Oeps Oeps Oeps Oeps

mooie pijlstaart rog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps