Foto Facebook Parque Nacional Galapagos

Reuzenboete voor aanrijden reuzenschildpad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Eind november klonken er piepende remmen op de Galapagos. Een busje vol toeristen die de bijzondere eilanden bewonderden, botste op een schildpad. De buschauffeur kreeg een gigaboete. Het dier dat hij per ongeluk aanreed, is namelijk superzeldzaam.

Een dikke tienduizend euro. Dat moet de chauffeur van de touringcar betalen. Om je gerust te stellen: de schildpad heeft het overleefd. Wel heeft het dier een flinke scheur in zijn schild. En die groeit niet meer dicht. Toegesnelde dierenartsen hebben de schildpad opgelapt. Ducttape houdt zijn kapotte pantser nu bij elkaar.
Foto Facebook Parque Nacional Galapagos

Reuzenpleister

De boete is zo hoog omdat het om een Chelonoidis porteri gaat. Deze ondersoort van de Galapagosreuzenschildpad komt alleen voor op het eiland Santa Cruz en is met uitsterven bedreigd. Natuurbeschermers zorgen dan ook heel goed voor de ongeveer drieduizend exemplaren die nog op het een na grootste Galapagoseiland in de Grote Oceaan rondstappen.

Voor toeristen zijn er strenge regels zodat ze niet de rust verstoren van de bijzondere dieren op de Galapagos. Daar wonen soorten die nergens anders voorkomen, zoals zeeleguanen en Darwinvinken. En de reuzenschildpadden dus. Waarvan er eentje nu een reuzenpleister heeft.

Anderen lazen ook: Hulppoot voor alpaca.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou van kaas

Arm beestje,het beste vaar hem of haar. Dit is voor de buschauffeur *duimomlaag*. Dat heeft hij verdient.

ik hoop dat het goed gaat met de arme schildpad. Vraagtzichaf

ik zou beter opletten en geen reuzen schildpadden aanrijden Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.