Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reuzenpanda Fan Xing binnenkort naar China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dolblij waren ze in Ouwehands Dierenpark in Rhenen toen twee jaar geleden reuzenpandababy Fan Xing werd geboren. Maar over een paar maanden gaat-ie Nederland verlaten. De panda gaat in mei naar het land van zijn ouders: China.

Al vóór zijn geboorte was pandajong Fan Xing groot nieuws. Verzorgers uit Ouwehands Dierenpark hoopten namelijk al een paar jaar dat hun uit China geleende panda’s Xing Ya en Wu Wen een kleintje zouden krijgen. De verzorgers waren dan ook heel blij met de komst van de jonge reuzenpanda.

Voor zichzelf zorgen

Maar Fan Xing is inmiddels niet meer zo klein. In mei wordt hij twee jaar en dat is in het wild het moment om voor zichzelf te gaan zorgen. Reuzenpanda's leven vanaf die leeftijd ook zonder hun ouders. Daarom hoeft Fan Xing niet meer in Rhenen te blijven en gaat hij naar China.

Meer reuzenpanda's

Daar gaat hij in een pandapark meedoen met een speciaal fokprogramma, om ervoor te zorgen dat er nog meer reuzenpanda's worden geboren. Ondertussen hopen de verzorgers in Rhenen dat Xing Ya en Wu Wen voor een broertje of zusje voor Fan Xing gaan zorgen.

Hier lees je meer over fokprogramma's in dierentuinen.

Anderen lazen ook: Foto's: Fan Xing voor het eerst naar buiten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook