Foto: ANP

Reuzenpanda Fan Xing blijft toch nog even in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Goed nieuws voor pandafans. Reuzenpanda Fan Xing blijft nog even in Nederland. De verhuizing naar China is uitgesteld. 

Fan Xing werd bijna drie jaar geleden geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen als jong van Wu Wen en Xing Ya. Omdat panda’s in het wild maar twee jaar bij de ouders leven, stond een verhuizing naar China al een tijdje op de planning. Daar wordt ze onderdeel van een speciaal fokprogramma, om de diersoort in stand te houden.

Verhuizing uitgesteld

Door corona werd dat een paar keer uitgesteld en die verhuizing gaat ook nu niet door. Er is in China namelijk geen plek voor Fan Xing. Haar verzorgers hopen dat de verhuizing niet lang meer duurt. Wu Wen en Xing Ya moeten namelijk voor nog meer jonkies gaan zorgen. En reuzenpanda’s paren niet als ze nog met hun jong zijn.

Toch een vrouwtje

Fan Xing kwam de afgelopen jaren vaker in het nieuws. Fan Xing is namelijk de enige reuzenpanda die ooit in Nederand is geboren. Fan Xing werd daarom na haar geboorte gevolgd door veel media. Eind vorig jaar kwam ze weer in het nieuws, toen bleek dat ze een vrouwtje is en geen mannetje, zoals lang werd gedacht.

Anderen lazen ook: Fan Xing voor het eerst in kleur gefotografeerd

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook