Panda Wu Wen die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

Reuzenpanda Wu Wen misschien zwanger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het lijkt er op dat reuzenpanda Wu Wen zwanger is! Zou er binnenkort een baby worden geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen?

De dierentuin hoopt al een paar jaar dat de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya baby's krijgen. Ze waren dan ook erg blij toen de reuzenpanda's in januari voor het eerst gingen paren. Nu lijkt het er op dat Wu Wen ook echt zwanger is, maar dat is nog niet zeker!

Hormonen

Om te kijken of Wu Wen zwanger is, kijkt de dierentuin naar hormonen in haar urine. Als er steeds meer hormonen inzitten, is de kans groter dat ze zwanger is. Bij metingen zien ze daar steeds meer van bij Wu Wen. Ze sleept ook bamboe naar haar hol en het lijkt daarom of ze een nest aan het bouwen is. Aan de buitenkant is er aan Wu Wen niets te zien. Dat komt omdat een pandajong maar heel klein is bij de geboorte. Het is dus afwachten of ze echt zwanger is.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: ANP

Bijzondere baby

Ook al is het nog niet zeker dat Wu Wen zwanger is, toch wordt er al veel over de babypanda geschreven. Dat er zo veel over gepraat wordt komt waarschijnlijk omdat het heel bijzonder zou zijn als er een pandajong wordt geboren. Over de hele wereld worden er paar jaar namelijk maar 30 panda's in gevangenschap geboren! 

Ying Ying en Le Le

Ook in een dierentuin in Hongkong is er panda-nieuws. Sinds dat park dicht is door het coronavirus zagen de verzorgers dat de reuzenpanda's Ying Ying en Le Le zich anders gingen gedragen. Nu hebben ze na tien jaar voor het eerst gepaard! 

Anderen lazen ook: Komt er een babypanda in dierentuin in Rhenen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow,
ben benieuwd

awwww schattig! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.