walvisdrol

Rijk door een walvisdrol

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Wist jij dat je in een klap rijk kan worden van een walvisdrol? De poep van een walvis is namelijk een belangrijk onderdeel dat wordt gebruikt in dure parfums. 

Omdat de walvis een beschermde diersoort is mogen mensen er niet op jagen en wordt de poep alleen toevallig gevonden. De poep is dus zeldzaam en dat maakt hem duur. Er wordt bijna 25 euro per gram voor betaald. Twee Spaanse mannen vonden vorige week een grote berg walvispoep en wisten die te verkopen voor meer dan zestigduizend euro.

Opgedroogd

Nu vraag je je waarschijnlijk af: waarom wordt een stinkende drol gebruikt voor parfum? Want die laatste ruikt toch juist lekker? Volgens experts ruikt de walvismest als hij opdroogt naar de zee, heel lekker dus. Ook zorgt hij er voor dat de geur langer op je huid blijft zitten en dat is ook handig voor parfum.

Grijze stinkende massa

Helaas zwemmen er maar zelden walvissen in de Noordzee. Maar heel soms spoelt hun poep aan op de Nederlandse stranden. Maar je weet maar nooit. Dus als je op het strand een grijze, stinkende massa ziet liggen, neem hem dan voor de zekerheid toch maar mee naar huis.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Poepprobleem nijlpaarden origineel opgelost of Dit is waarom bomen van mierenpop en -plas houden.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

my wil the money

Heel bijzonder hoor.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.