Bijen op auto - Politie Rotterdam-Oost

Schrikken: man treft 20.000 bijen aan op auto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bzzz... Niet één of twee, maar een hele zwerm! In Rotterdam hadden zich zo'n 20.000 bijen verzameld op de deur van een geparkeerde auto.

De eigenaar van de auto schrok zich dit weekend een hoedje toen-ie de bijenbende zag. In paniek belde hij de politie. Volgens agenten zaten de insecten niet zomaar op de auto. Er bleek iets zoets op de deur te zijn gesmeerd. 'Dat konden deze bijtjes wel waarderen', meldt de politie Rotterdam-Oost.

Wie en waarom?

De man was minder blij met het b(zzz)ezoek. Even later kwam er een imker ter plekke (zie foto hieronder) om alle insecten van de auto te halen. De duizenden bijen zijn daarna overgebracht naar een andere plek. Wie er verantwoordelijk is voor deze insmeer-actie is niet bekend. Ook de reden is nog onduidelijk.

Bijen op auto - Politie Rotterdam-Oost

Anderen lazen ook: Mega-wespen bouwen nest in auto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.