Bij

Sija (10) maakt zich zorgen over bijensterfte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Eerst zag ze er maar eentje, maar toen Sija wat beter keek zag ze op de stoep tientallen dode bijen liggen. Eentje die nog leefde nam ze mee naar huis. Helaas overleefde deze bij het ook niet.

In het gras maakte Sija een mooi grafje voor de overleden bij (zie foto hieronder). Maar ze wilde meer doen. Bij

Landbouwgif

Met haar vaders telefoon stuurde ze daarom een bericht naar Guy Verhofstadt, politicus in het Europees Parlement. Door de EU werden laatst drie soorten landbouwgif verboden die zorgen voor bijensterfte. Sija hoopt dat twee andere soorten gif, die nog niet verboden zijn, straks ook niet meer gebruikt mogen worden.

Bijen

Geen lepel honing

Dat er veel dode bijen zijn heeft verschillende redenen. Wat kun je zelf doen tegen bijensterfte? Volgens de bijenstichting helpt het niet om een lepel suiker als voedsel voor de bijen in de tuin te leggen. Zoiets kan zelfs schadelijk zijn voor ze zijn. Wat je wel kunt doen is veel verschillende bloemen en bloeiende planten in je tuin zetten én geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. 

Anderen lazen ook: Zo krijg jij meer vlinders in je tuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook