beeld Disney

Simba bestaat echt (en is een meisje!)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heb jij de nieuwste Disney-film The Lion King al gezien? Het is van de populairste films die deze zomer in de bioscoop te zien is. Het is een animatiefilm, maar deze week werd bekend dat het leeuwenwelpje Simba écht bestaat.

Nou ja, niet de heldhaftige Simba uit de film natuurlijk, maar voor de film hebben de makers een echt welpje als voorbeeld genomen. Het leeuwtje heet Bahati en woont in de dierentuin van de Amerikaanse stad Dallas. En het is niet zoals in de film een mannetje, maar een meisje!

Video's gemaakt

De verzorgers hebben één van de video’s die ze naar de filmmakers stuurden, online gezet. Daar schreven ze bij: 'Toen Bahati een maand oud was, hebben we verschillende video's van haar gemaakt. Zo konden de tekenaars goed kijken naar verschillende bewegingen om te gebruiken voor Simba in The Lion King

Bahati is inmiddels alweer twee jaar oud, want het maken van een film duurt lang. Zo ziet ze er nu uit:

Geen animatie

Deze week verklapte de regisseur van de film, Jon Favreau, ook nog op Instagram dat er een scène in de film zit die geen animatie is, maar in het echt is gefilmd. Dat is het stukje wanneer het nummer The Circle of Life begint. Op de foto hieronder zie je hoe het er uitziet.

beeld disney

Anderen lazen ook: Filmrecensie: The Lion King.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij en juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.