luiaard

Slapen met luiaards? Het kan in Costa Rica!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zou jij het leven willen hebben van een luiaard? Dan ben je in Costa Rica aan het goede adres. Hier staat namelijk een hotel waar je samen met de lieve beestjes kan ontbijten én slapen.

In een hotel in Costa Rica, Sloth Sanctuary, wemelt het van de luiaards. Het centrum is al 25 jaar een opvang voor zieke luiaards. Maar tegenwoordig kan je er ook slapen. Voor iets meer dan 80 euro kun je een nachtje tussen de luie beestjes doorbrengen. Nog niet genoeg van ze gehad? Je kunt ook met de luiaards ontbijten én je mag een bezoekje brengen aan de kleine baby luiaards. Wie wil dat nou niet?

Kleine baby luiaard

De opvang was een idee van de familie Arroyo. Op een dag brachten hun buurmeisjes een kleine baby luiaard naar de familie. De moeder van het beestje was dood gegaan tijdens een auto ongeluk. De familie wist toen nog niks van luiaards, maar begon onderzoek naar de dieren te doen. Uiteindelijk besloten ze meer luiaards op te vangen en een centrum op te richten. 

Wist je dat?

Een luiaard helemaal niet zo lui is als je denkt? Het beestje slaapt gemiddeld maar 10 uur per dag. En dat is veel minder dan de kaola (18 -20 uur per dag) of de python (18 -19 uur per dag)! 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Luiaard krijgt knuffel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.