Foto Anke Teunisse

Slobberen aan een Puppuccino in het hondencafé

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de meeste cafés moeten honden aan de lijn en mogen ze ook geen bitterballen bestellen. In café Woof & Me in Amsterdam zijn mens en hond gelijk. Frenkie en zijn baasje Róman (11) gaan langs voor een Woofin en een Puppuccino.

Het is even onrustig in café Woof & Me, dat anderhalve maand geleden openging. Een van de gasten heeft zojuist over een tas geplast, en daarna liep de dader kwispelend door. Vooral de baasjes maken zich er druk om.

Intussen slobbert Rocky, een ex-zwerfhondje uit Spanje, zijn Puppuccino op. De klodders vliegen alle kanten op en aan zijn baard hangt een lange witte sliert. Frenkie draait een paar rondjes om zijn eigen as, en blaft wat. Daarna kijkt hij vragend naar zijn baasje. ‘Hij vindt het hier erg leuk’, vertaalt Róman zijn pomsky.

Foto Anke Teunisse

Hondensnacks

De ober brengt een Puppuccino en een Woofin, een roze hondentaartje. Frenkie nipt keurig uit zijn bekertje, bijna zonder te knoeien. Daarna knabbelt hij een stuk van zijn taartje. Een klein, stevig hondje komt op hem afgerend en eist ook een hapje, maar dat pikt Frenkie niet. Hij verdedigt zijn snack met zijn leven, totdat het kleine hondje bungelend wordt afgevoerd door zijn baasje. ‘Frenkie vindt andere honden heel leuk’, vertelt Róman. ‘Maar kleine hondjes mag hij niet zo.’

Róman vindt zo’n hondencafé een goed idee. ‘In de meeste cafés hebben honden niets te doen, maar hier mogen ze spelen in de ballenbak en er zijn hondensnacks!’ Hij zou hier best vaker heen willen met Frenkie. En Frenkie? Die kijkt inmiddels scheel van vermoeidheid.

Anderen lazen ook: Amsterdam krijgt kattencafé

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook