Foto: AFP

Somalische olifantspitsmuis toch niet uitgestorven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een bijzondere ontdekking in het Afrikaanse land Djibouti. Er zijn Somalische olifantspitsmuizen gespot. Vijftig jaar lang dachten wetenschappers dat ze waren uitgestorven. Maar niets is minder waar!

De Somalische olifantspitsmuis is een klein zoogdiertje. Hij heeft een snuit in de vorm van een slurf. Daarmee kan hij mieren opzuigen. Inwoners van Djibouti wisten al langer dat het beestje nog steeds rondliep. Na tips van de lokale bevolking, gingen wetenschappers op zoek.

Pindakaas

Om de beestjes van dichtbij te kunnen bekijken, lokten de onderzoekers ze met pindakaas en havermout. Dat werkte! Er kwamen wel twaalf Somalische olifantsspitsmuizen op af. Daardoor konden de wetenschappers meteen een filmpje maken van het kleine dier.

De tekst gaat verder onder de video. 

Onderzoek

De wetenschappers maakten het filmpje al meer dan een jaar geleden, maar deze week werd het onderzoek pas naar buiten gebracht. Daarin vertellen de onderzoekers over hun vondst in Djibouti. Ze denken dat het niet de enige plek is waar de diertjes nog leven. Waarschijnlijk leven ze ook in Somalië en in Ethiopië.

Anderen lazen ook: Ijsberen kunnen binnen tachtig jaar uitsterven. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.