Foto: Pixabay

Spaanse brandweer krijgt hulp van geiten en schapen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De brandweer in Spanje heeft opvallende hulpjes ingeschakeld: kuddes geiten en schapen. De dieren proberen bosbranden al knabbelend te voorkomen.

In Spanje woedden dit jaar al bijna achtduizend bosbranden. Het vuur verspreidt zich vaak via het droge gras. Daarom worden de dieren nu losgelaten in de bossen. Zij knabbelen erop los om het gras zo kort mogelijk te maken. Daardoor kan het vuur zich minder snel verspreiden en zijn er meer open vlaktes waar de brandweer makkelijk door kan rijden. Win-win!

Oude traditie

De geiten- en schapenbrigade is een experiment van de Pau Costa Foundation. Dat project krijgt nu veel aandacht, maar volgens een van de bedenkers is dat helemaal niet nieuw, vertelt ze aan de NOS. 'We blazen een eeuwenoude traditie nieuw leven in. Er graasde altijd al vee in bossen. Het probleem is dat de bossen de laatste jaren verlaten zijn. Dat leidde tot een enorme verwaarlozing van deze gebieden.'

Anderen lazen ook: New York zet kudde geiten in tegen onkruid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps