Diergaarde Blijdorp

Speciaal voedsel voor doktersvissen in Blijdorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is even wennen voor de doktersvissen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Ze krijgen ander voedsel, maar hoe zit dat precies?

Geen vlees of vis, maar veganistisch! De doktersvissen (herken je ze van Finding Dory?) krijgen voortaan alleen nog voer van plantaardige ingrediënten uit zee. ‘Zoals algen en zeewier', vertelt Sander. Hij werkt als aquariumverzorger bij de dierentuin. ‘Dat eten de vissen in de natuur ook', zegt hij. 'Doktersvissen die niet in het wild leven, krijgen voor zover wij weten altijd voedsel met dierlijke ingrediënten, gemaakt met vismeel. Daarin zitten stukjes van andere vissen, misschien zelfs haaien’, legt Sander uit.

Namaken

'Dat moet ook anders kunnen, dachten wij. Maar echt zeewier en echte algen zijn duur en namaken is moeilijk. Het kostte veel tijd, want we zijn er al ongeveer een jaar mee bezig', zegt hij. Voor zover hij weet, zijn ze bij Diergaarde Rotterdam de eersten met dit speciale veganistische visvoer.

Nepkoraal

Sander: 'We smeren het nieuwe voedsel op een stuk nepkoraal zodat de doktersvissen kunnen grazen, dat is ook iets wat ze in het wild doen.’ Het natuurlijke menu van algen en zeewier is waarschijnlijk ook een stuk gezonder voor de Dory’s. ‘Het zou goed kunnen dat de vissen minder ziektes krijgen.'

Anderen lazen ook: Onderzoekers uit Utrecht maken slangengif.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.