Foto: AP

Speurhond Patron krijgt medaille van Zelensky

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Jack Russell Patron spoort in Oekraïne gevaarlijke landmijnen op. Hij heeft met zijn speurneus al meer dan tweehonderd bommen gevonden. Voor zijn prestaties kreeg Patron gisteren een medaille van de Oekraïense president Zelensky.

De speurhond nam de medaille kwispelend in ontvangst, samen met zijn baasje. De Oekraïense president gaf ook andere heldhaftige dieren en hun baasjes een medaille, die goed werk hebben verricht in zijn land sinds de Russen er binnen vielen.

Levens gered

Door het opsporen van landmijnen heeft de moedige Patron al veel levens gered. Honden die naar bommen sporen, worden jarenlang getraind voordat ze écht aan het werk gaan in oorlogsgebied. De hond wordt geleerd om de geur van een explosief te herkennen. Hij loopt daarvoor in rechte lijnen met zijn neus op de grond, zodat hij elke meter goed afzoekt en niks overslaat.

Kwispelende Patron

Hieronder zie je de kwispelende Patron tijdens de ceremonie. Op de beelden zie je ook de Canadese premier Trudeau, die op bezoek is in Oekraïne.

Anderen lazen ook: Zo spoort een hond landmijnen op

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook