Foto: duif

Sportduiven raken de weg kwijt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Sportduiven zijn kampioenen in de weg vinden. Ze worden honderden kilometers van huis losgelaten en vliegen dan razendsnel weer terug naar hun hok. Meestal dan, want vorige week ging het mis. Door onweer raakten zo’n twintigduizend duiven die meededen aan een wedstrijd in Frankrijk zoek.

Daar zaten ook Nederlandse duiven bij. Sommige kwamen na een paar dagen alsnog thuis. Andere raakten echt helemaal de weg kwijt. Bij Kidsweek-redacteur Nathalie zat er ook ineens een op het tuinhek. Door het ringetje aan zijn pootje kon ze de eigenaar terugvinden. De duif was verzwakt en mocht een paar dagen bij haar opknappen.

Losgelaten

Daarna werd hij losgelaten om weer naar huis te vliegen. Maar het beestje was duidelijk de kluts kwijt want na twee dagen zat hij wéér op haar tuinhek. De eigenaar heeft hem uiteindelijk maar gehaald. ‘Nu blijft hij eerst een tijdje binnen zodat hij weer weet waar hij hoort’, vertelt hij. ‘En hopelijk heeft hij bij zijn volgende wedstrijd meer geluk met het weer.’

Anderen lazen ook: Verdwaalduif Bob steekt de oceaan over

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook