Koala

Staat de koala op het punt van uitsterven?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Koala’s zullen binnen tientallen jaren gaan uitsterven. Tenminste, als het onderzoek van dierenorganisatie Koala Foundation klopt. Daaruit blijt dat er te weinig koala’s zijn die baby's maken.

Volgens de onderzoekers zijn er nog maar 80.000 koala’s op de wereld. Dat klinkt als best veel, maar dat worden er heel snel minder. In 2016 was dat aantal namelijk 330.000. Er zouden dus in drie jaar tijd zo’n 250.000 gestorven zijn.

Hitte

Dat komt vooral door de enorme hitte in Australië, waar de dieren leven. Veel koala’s stierven door een intense hittegolf in 2018. Ze kregen te weinig water binnen. Ook gaan veel van de dieren dood doordat veel bossen verdwijnen door klimaatverandering. Ze vinden dus geen voedsel meer.

Het aantal koala’s is nu zo laag, dat de dieren dreigen uit te sterven. Niet al deze dieren planten zich voort. En daardoor blijft het aantal verder dalen. Er zijn niet genoeg koala’s om een nieuwe generatie van de dieren te maken. De onderzoekers roepen de Australische regering om op actie te ondernemen tegen het uitsterven van de koala.

Twijfel

Toch staan de cijfers van de Koala Foundation niet vast. Het is moeilijk te meten hoeveel koala’s er precies zijn namelijk. Dat komt doordat de dieren zich veel verplaatsen. Volgens een Australische nieuwssite zou het aantal koala’s bijvoorbeeld in 2016 tussen de 144.000 en 600.000 liggen.

Anderen lazen ook: Filmpje: kleine koala steelt de show.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is mega zielig erg fijn dat hij naar een opvang is gebracht

Dit is echt niet oké! Stop pesten!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps