Bever

Steeds meer bevers in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Goed nieuws over de bever. Er zijn steeds er meer van in Nederland. Het knaagdier leeft nu in bijna alle provincies. Alleen in Noord-Holland zijn ze nog niet gezien.

Bevers waren jarenlang uitgestorven in Nederland. Daarom werden er in 1988 expres een paar exemplaren in het wild losgelaten. Ze zijn namelijk goed voor het evenwicht in de natuur.

Meer dan drieduizend

In het begin groeide het aantal nieuwe bevers heel langzaam. Maar de laatste jaren gaat het beter. In 2011 leefden er zo’n duizend in ons land. Nu denken biologen van de Zoogdiervereniging dat het er wel 3.500 zijn.

Meeste in Limburg

In Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Flevoland leven de meeste bevers. Alleen in Noord-Holland wonen ze nog niet. Maar volgens de onderzoekers is dat over vijf jaar wel anders. Niet iedereen is blij met de bever. Op één plek in Limburg richtten de dieren vorig jaar zoveel schade aan met hun geknaag en gegraaf, dat ze mochten worden afgeschoten. Het ging toen om een klein aantal.

Anderen lazen ook: Bevers brengen 'De Weerwolf' in gevaar en Filmpje: Bevertje in bad.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het zonde dat ze de natuur op ge geten word.

live bevers hoor

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.