natuurlijke voeding huisdieren

Steeds meer huisdieren eten glutenvrij en vegetarisch

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wat geef jij je huisdier te eten? Een pakje vis, zachte stukjes vlees of... krijgen ze bij jullie thuis glutenvrije brokken en plantaardige ingrediënten? Uit cijfers van dierenspeciaalzaak Pets Place blijkt dat huisdieren steeds vaker natuurlijke dierenvoeding voorgeschoteld krijgen.

De afgelopen drie jaar werd er twee keer zoveel verkocht als daarvoor. En de verwachting is dat er dit jaar zelfs een miljoen (!) natuurlijke dierenmenu’s over de toonbank zullen gaan. 

Onderdeel van het gezin

De reden dat er zoveel meer natuurlijke dierenvoeding wordt verkocht komt doordat we kritischer zijn op wat we zelf eten, én op wat onze huisdieren eten. Dit omdat we honden en katten steeds vaker zien als onderdeel van het gezin. En daarom krijgen ze vaker hetzelfde soort - glutenvrij of vegetarisch - eten. Dierenspeciaalzaken spelen hier maar wat graag op in en verkopen steeds meer en vaker natuurlijke voeding.

Biologisch

Aan natuurlijke voeding zijn geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd. Dat betekent niet dat natuurlijke voeding altijd biologisch is. Bij een biologisch product zijn zowel de ingrediënten als de manier waarop het product gemaakt wordt milieuvriendelijk.

Anderen lazen ook: Kerstdiners voor huisdieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het best wel raar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.