Oehoe

'Terror-oehoe' verhuist naar dierentuin in Roemenië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vier jaar geleden was hij wereldnieuws: de oehoe die in Purmerend mensen belaagde door vlak over hun hoofd te vliegen. Uit het niets viel hij regelmatig ook echt aan. 

Hardlopers en een krantenjongen beet hij bijvoorbeeld in hun hoofd. Ook hield-ie inwoners van Purmerend en dorpen in de omgeving 's nachts wakker met zijn geroep. Niet voor niets kreeg de vogel de bijnamen 'terror-oehoe' en 'oehooligan'.

Braaf jongetje

Twee jaar geleden werd de oehoe gevangen door een valkenier en naar Artis gebracht. Daar woonde hij sindsdien in een apart uilenverblijf. In de Amsterdamse dierentuin veranderde de boze uil al snel in het braafste jongetje van de klas.

Echte ster

Volgens NH Nieuws leefde hij daar als een echte ster. Mensen kwamen van ver om de beruchte uil in het echt te bewonderen. 

Toch heeft Artis nu besloten dat-ie gaat verhuizen. De dierentuin wil minder vogelsoorten en dus moest er gekozen worden tussen de sneeuwuil en de oehoe. De sneeuwuil mag blijven en de oehoe gaat naar een dierentuin in Roemenië.

Anderen lazen ook: Terror-oehoe is nu brave borst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik kom uit roemenie Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.