Unsplash

Thaise mariniers redden katten van zinkend schip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Mariniers in Thailand hebben een echte heldendaad verricht. De groep heeft vier katten gered van een brandend, zinkend schip op zee. De bemanning was al vertrokken, maar de dieren zaten nog steeds vast.

Katten houden doorgaans niet zo van water. Het liefste blijven ze droog aan land óf op het dek van een schip. Niet zo gek dus dat de diertjes tijdens de brand niet in het water durfden te springen. Gelukkig durfden de katten wel op de rug van de mariniers te kruipen, waardoor ze veilig aan de kant werden gebracht.

Controle

De mariniers kwamen de katten op het spoor tijdens een controle. De groep ging aan boord om te controleren of het zinkende schip olie had gelekt, maar spotte de dieren dicht tegen elkaar aan gekropen op een houten balk. De katten hadden gelukkig geen verwondingen opgelopen tijdens de brand. De komende tijd blijven ze op de kazerne bij de mariniers om aan te sterken.

Waardoor het Thaise schip in brand vloog is niet bekend.

De kat op de foto hierboven is niet één van de geredde katten. Op deze foto's zie je de reddingsactie:

A Thai navy officer braved strong currents and cold water on Tuesday and saved four cats on a boat sinking in the...

Geplaatst door CGTN America op Woensdag 3 maart 2021

Anderen lazen ook: Deze katten leiden een dubbelleven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook