alpaca opvang

Tijdelijke opvang gevonden voor verdwaalde alpaca

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het baasje van de alpaca die deze week werd gevonden is nog niet terecht. Gelukkig heeft de politie wel tijdelijke opvang voor het diertje gevonden.

Bert de Mooij is eigenaar van een alpacaboerderij en werd 's nachts door de politie gebeld. Of hij een alpaca miste? Dat was niet het geval. Toen De Mooij de volgende ochtend weer naar de politie belde bleek dat de eigenaar nog steeds niet gevonden is. Hij besluit om naar Haarlem te rijden en het dier op te halen en op te vangen. 

Kuddedieren

Het dier, dat door de politie Teddy is genoemd, wordt voorlopig opgevangen op een alpacaboerderij in Sassenheim. En hij is daar aan een alpacamaatje gekoppeld. De Mooij: 'Het zijn kuddedieren, in hun eentje worden ze gestrest', vertelt hij aan NH Nieuws.

Nieuwsgierig

De alpacaboer heeft het vermoeden dat het diertje eerder onder de mensen heeft geleefd. 'Hij is mensen gewend, dat kan je zien. Het is een rustig dier, dus ik heb het vermoeden dat hij toch bij een liefhebber vandaan moet komen. Hij is heel nieuwsgierig, dat kan je zien aan zijn orenspel, want zijn oren staan naar voren.’

Veilig

Hoe het nu verder moet met het dier, weet hij nog niet. Als de eigenaar belt, kan hij hem wat mij betreft op komen halen. Maar hij moet wel bellen via de politie zodat ik weet dat het echt de eigenaar is. En niet iemand die denkt: 'Leuk, ik ga een alpaca ophalen'. Voorlopig zit Teddy in ieder geval veilig.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wie is het baasje van deze alpaca?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

FIJN HIJ HEEFT EINDELIJK EEN THUIS
Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps