Shutterstock

Twee nieuwe glaskikkersoorten ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Een nieuwe ontdekking voor Ecuadoorse wetenschappers. In een vallei in het Andes-gebergte ontdekten zij twee nieuwe soorten glaskikkers.

Zit jij een beetje glazig naar de foto van deze kikker te staren? Dat is niet gek hoor, het is ook een bijzonder beest dat ze vonden bij de Universiteit San Francisco de Quito. Glaskikkers hebben namelijk een doorzichtige huid waardoor je al hun organen ziet. Zelfs hun hart en longen! En zo’n huid is handig als je je wilt verstoppen voor een vijand want de omgeving schijnt er zo in door.

Shutterstock

Extra bescherming voor de kikkers

In het regenwoud van Ecuador wonen de twee nieuwe gevonden soorten slechts een paar kilometer bij elkaar vandaan. Hun leefgebieden worden van elkaar gescheiden door een vallei. De onderzoekers denken dat ze lang geleden bij dezelfde groep hoorden maar in de loop van de tijd zijn veranderd in twee verschillende soorten. De nieuwkomers staan wel meteen op de lijst van bedreigde diersoorten, maar krijgen daardoor wel extra bescherming.

Anderen lazen ook: Zeldzame Titicacakikkers geboren

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook