Beeld Blijdorp

Twee slurfhondjes geboren in Blijdorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Babynieuws uit Diergaarde Blijdorp. In de Krokodillenrivier van de Rotterdamse dierentuin zijn twee slurfhondjes geboren. En dat zijn eigenlijk geen honden, maar grote muizen.

Jonge slurfhondjes verstoppen zich na hun geboorte heel goed in hun nestje van houtsnippers en blaadjes. Verzorgers hebben soms dus pas na een paar door dat ze geboren zijn.

Wonderlijk

Slurfhondjes zijn geen hondjes maar grote springmuizen van zo’n 30 centimeter groot. Ze hebben de snuit van een miereneter, de poten van een antilope, de staart van een knaagdier en ze springen als een kangoeroe. Kortom: het zijn wonderlijke beestjes.

Lange slurf

Met hun grappige lange slurfje zoeken ze de hele dag naar spinnen en regenwormen in de grond. In 2013 was Blijdorp de allereerste dierentuin in Europa waar een jong slurfhondje geboren werd.

Anderen lazen ook: Dwergnijlpaard geboren in Blijdorp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk nieuwtje, erg bedankt Duimomhoog

Super bedankt voor dat leuke nieuwtje Duimomhoog Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.