De leeuwin op de foto. Beeld Wildlife Conservation Society

'Uitgestorven' leeuw op de foto gezet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In een natuurreservaat in het Afrikaanse land Tsjaad is voor het eerst sinds twintig jaar een leeuw gezien. Dat is goed nieuws, want eigenlijk werd gedacht dat de dieren in het gebied waren uitgestorven. 

Natuurbeschermers zijn dolblij met de ontdekking van de vrouwtjesleeuw. Ze werd ontdekt doordat een wildcamera haar op de foto zette. Daarop is volgens deskundigen een heel gezonde volwassen leeuwin van ongeveer vijf jaar oud te zien.

Niet alleen

De kans is groot dat de leeuwin niet alleen is. De vrouwtjes leven vaak in gebieden die veilig voor ze zijn en waar ze hun kleintjes kunnen grootbrengen. En voor die veiligheid heeft de leeuwin weer andere leeuwen nodig.

Betere bescherming

Ooit werd in het gebied gestroopt. Sinds 2014 was er geen leeuw meer gezien in het reservaat. Maar de laatste jaren werken de regeringen van Tsjaad en buurland Kameroen hard voor een betere bescherming van de dieren. Volgens schattingen leven er wereldwijd nog 22.000 tot 24.000 leeuwen in het wild.

Anderen lazen ook: Bijzondere vogel toch niet uitgestorven

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook