Het schubdiertje. Credit Miroslav Bobek - Prague Zoo.

Uniek: bedreigd schubdiertje geboren in Tsjechië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Feest in de dierentuin van de Tsjechische hoofdstad Praag. Daar is een klein Chinees schubdiertje geboren. Dat is voor het eerst in Europa!

Een schubdier heet ook wel een pangolin. De Chinese pangolin wordt ernstig bedreigd. Hij komt in het wild vooral voor in China, Taiwan en Nepal. 

Kunstmelk

Toen het beestje vorige maand werd geboren, was ze nog erg klein: 135 gram. Omdat ze ook nog gewicht verloor, maakten haar verzorgers zich zorgen. Ze kwamen er achter dat haar moeder te weinig melk had voor haar jong. Daarna kreeg het baby-schubdiertje kunstmelk, die ook wordt gegeven aan katten en kwam het kleintje weer mooi op gewicht.

Stemmen op namen

Het schubdiertje heeft nog geen naam, maar daar komt snel verandering in. Tot morgen kunnen mensen stemmen op verschillende namen die de dierentuin heeft voorgesteld. Een paar kanshebbers zijn Šiška (Kegel in het Tsjechisch), Kju-ka (Kegel in een Taiwanees dialect) of Songguo (Kegel in het Mandarijn). De kegels komen niet uit de lucht vallen: het diertje lijkt namelijk nogal op een dennenappel met zijn kegelachtige vorm. De winnaar wordt op 25 maart bekendgemaakt, als de dierentuin van Praag zijn 92e seizoen opent.

Zo zag het schubdiertje er uit vlak na de geboorte. Kan het nog schattiger?!

zeldzaam schubdier geboren in Praag - Foto AP

Anderen lazen ook: Regen en nog eens regen: de natuur is er blij mee

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook