Fabrice Coffrini

Unieke albino Galápagos-reuzenschildpad geboren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Verrassend nieuws in een Zwitserse dierentuin. Daar is een albino Galápagos-reuzenschildpad geboren. En dat is uniek. Niet eerder zag iemand namelijk zo'n witte reuzenschildpad!

Ja, je ziet het goed. Deze schildpad is spierwit! Het is een albino Galápagos-reuzenschildpad. Het dier werd geboren in een Zwitserse dierentuin. En dat is dubbel bijzonder. De Galápagos-reuzenschildpad wordt namelijk ernstig bedreigd. Daarom doet de dierentuin mee aan een speciaal fokprogramma.

Uniek

Vorige maand werden er twee schildpadjes geboren. Dat is op zich al bijzonder, want zo vaak lukt het deze soort niet om jonkies te krijgen. Maar volgens de dierentuin is er ook nog nooit een albino Galápagos-reuzenschildpad gezien! Niet in een dierentuin, maar ook niet in het wild. Het albino-schildpadje is nu dus al een beroemdheid. Hier loopt die voor zijn moeder. Die is gewoon zwart. 

ANP

Anderen lazen ook: Meer soorten reuzenschildpadden dan gedacht

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook