Foto: Unsplash

Vandaag is een speciale dag voor zwerfdieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De meeste honden en katten hebben een fijn huis om in te wonen. Maar er zijn dieren die het minder goed hebben en op straat leven. Vandaag is er speciaal aandacht voor hen, het is vandaag namelijk Wereld Zwerfdierendag.

Elk jaar wordt er op 4 april speciaal aandacht besteed aan zwerfdieren. Die dag ontstond in Nederland maar er wordt nu in meer dan 80 landen bij stilgestaan. En dat is maar goed ook. Over de hele wereld leven meer dan 600 miljoen dieren op straat!

Zwerfkatten

Honden en katten die op straat leven hebben het soms erg zwaar. Omdat ze bijvoorbeeld te weinig eten hebben of omdat ze mishandeld worden. In Nederland zijn geen zwerfhonden meer, maar nog wel veel zwerfkatten. Die leven op straat omdat ze zijn weggelopen van huis of omdat ze zijn gedumpt. Bijvoorbeeld als er ergens per ongeluk kittens zijn geboren.

Wat kun jij doen?

Wil jij ook aandacht vragen voor zwerfdieren? De organisatie van de Wereld Zwerfdierendag heeft een paar tips.

- Maak een zogenaamde #strayfie en deel die op Instagram. Een combinatie van een selfie en het Engelse woord 'Stray', wat zwerven betekent. Maak een selfie met je hond of kat om aandacht te vragen voor dieren die het niet zo goed hebben.
- Maak een poster of tekening over zwerfdieren en hang die voor je raam
- Praat met je vrienden of familie over dieren die het niet zo goed hebben

Anderen lazen ook: Slimme straathond doet alsof hij verlamd is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben benieuwd wat er gebeurt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.