Alpaca's

Veel exotische diersoorten verkocht als huisdier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een aap, alpaca of een dromedaris als huisdier: lastig voor te stellen hè? Toch worden er ook in Nederland veel exotische diersoorten verkocht als huisdier.

Dat blijkt uit onderzoek van Stichting AAP. Medewerkers gingen op verschillende websites (zoals Facebook en Marktplaats) op zoek naar exotische dieren. Dat zijn dieren die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. De onderzoekers hielden bij hoeveel verschillende soorten van deze dieren er te koop waren. In totaal vonden ze wel 53 verschillende soorten!

Verboden

Zo kwamen ze bijvoorbeeld veel steppenzebra’s, wallabies, dromedarissen, alpaca’s en verschillende soorten apen tegen. Een paar van deze dieren, zoals apen, zijn verboden om als huisdier te hebben. Vaak zijn ze niet goed te verzorgen voor mensen, omdat ze te groot, sterk en druk worden.

Stichting AAP

Veel van deze exotische dieren komen uiteindelijk bij Stichting AAP terecht. De afgelopen jaren werden hier drie keer meer exotische dieren naartoe gebracht dan negen jaar geleden. Stichting AAP wil daarom een lijst maken waarop mensen kunnen zien of een dier wel geschikt is als huisdier. Hierdoor hopen ze dat mensen beter nadenken over het kopen van een (ongeschikt) exotisch dier. 

Deze dieren heeft Stichting AAP het meest gered:

1. Degoe's
2. Boomeekhoorns
3. Witoorpenseelapen
4. Relmuizen
5. Stinkdieren

Anderen lazen ook: Deze exotische vogel is een ster op social media.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook