Egel Five

Verdrietig nieuws: egel Five is overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nog maar een week geleden was het groot feest voor egel Five. Het schattige egeltje met haar vijf stekels werd toen uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar. Vandaag is er helaas verdrietig nieuws. De dierenarts heeft haar moeten laten inslapen. Five is overleden.

De egel werd behandeld door de beste dierenartsen van de Universiteit in Utrecht. Maar helaas konden zelfs zij niet genoeg voor haar doen. De behandelingen van Five sloegen niet voldoende aan en het egeltje werd zwakker en zwakker. Ze kreeg lelijke wonden omdat ze niet genoeg kon bewegen. De dierenartsen besloten dat het het beste was haar uit haar lijden te verlossen. Een verdrietige en moeilijke beslissing.

Bij onderzoek na haar overlijden vonden de dierenartsen een tumor in haar egellijfje. Ze gaan nu onderzoeken of die tumor de oorzaak is geweest van haar stekeluitval en haar zwakke gezondheid.

Vijf stekels

Five zat al sinds april in de Egelopvang Papendrecht. Ze heeft haar naam te danken aan de enige vijf stekels die ze had toen daar binnenkwam. Vorige week heeft ze in de Egelopvang na het winnen van haar prijs nog kunnen genieten van wat extra meelwormpjes en vers fruit.

Anderen lazen ook: Dier van het jaar 2019 is: egel Five.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zo zielig. en
hoe oud was ie. en was

Noooooo niet nu

Wat sneu Rentweg Vraagtzichaf Duimomlaag Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.