verdwaalde gans

Verdwaalde gans gevonden door Google Earth

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het Vogelhospitaal in Haarlem werd een paar dagen geleden gebeld door iemand die een gans in zijn tuin had zitten. De man kreeg het advies om het dier rustig te laten, aangezien hij vast wel uit zichzelf zou vertrekken. Dat liep alleen toch even anders...

Omdat het een tamme gans is, bleef het dier lekker zitten waar hij zat. Uit zichzelf vertrekken leek niet echt te gebeuren, en daarom werd het dier afgelopen weekend alsnog naar de dierenopvang gebracht. 

Ouderwetse toeter

De gans bleek erg aan zijn familie gehecht en was wanhopig op zoek naar ze. Zijn geschreeuw, dat een beetje klinkt als een ouderwetse toeter, galmde de hele dag door het hospitaal, zo laten ze weten op hun Facebook-pagina.

Alleen hoe vind je dan de familie van een verdwaalde gans? De medewerkers van het Vogelhospitaal besloten via Google Earth op zoek te gaan naar water of een slootje in de buurt van de plek waar de gans was gevonden. Dat water was er niet. Wel was er een groot grasveld: een golfbaan.

Op de vlucht

Na een telefoontje naar de golfbaan bleek dat een buurman inderdaad één van zijn ganzen kwijt was. Die was eerder op de vlucht geslagen voor een vos. De verdwaalde gans is inmiddels weer terug in de armen van zijn blije baasje en de rest van de familie!

Anderen lazen ook: Grappig filmpje: agenten helpen zeeolifant en Tijdelijke opvang gevonden voor verdwaalde alpaca.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gelukkig maar dat ie weer bij zijn familie is Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps