Zeehond - Pixabay

Verdwaalde zeehond zwemt door Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

In een rivier die door een stad stroomt, kom je hooguit een schol vissen of familie eendjes tegen. Maar een zeehond? Mensen in Amsterdam en De Kwakel keken er gek van op.

De ringelrob, familie van de zeehond, werd zondagmiddag voor het eerst gezien in De Kwakel (Noord-Holland). Daarna zwom hij richting Uithoorn, maar daar kwam het dier nooit aan. Een paar uur later werd-ie gespot in de Amstel, een rivier die door Amsterdam stroomt. Op social media verschenen al veel foto’s en filmpjes van de verdwaalde zeehond, die weinig last lijkt te hebben van alle aandacht.

Terug naar zee
Dat het dier geen last heeft van zijn uitstapje, is niet zeker. Een speciaal team is op zoek naar de zeehond om vervolgens te onderzoeken of hij niet te moe is. Ook willen ze in de gaten houden of de zwemmer weer richting de zee gaat. De zeehond komt waarschijnlijk uit Noorwegen, waar het water een stuk kouder is. Het kan dus zijn dat-ie het hier nu erg warm heeft. De kans is groot dat hij de route naar de zee zelf vindt, vertelt Sander van Dijk van zeehondencentrum Pieterburen aan NOS. En anders zal het team hem vangen en wat dichterbij zee brengen. Wat het verdwaalde dier helemaal in Nederland komt doen, is een raadsel.

Zingende zeehonden 
Benieuwd naar nog meer eigenwijze zeehonden? Schotse onderzoekers hebben zeehonden nieuwe geluiden aangeleerd, waardoor ze leerden zingen. Zo willen de onderzoekers meer te weten komen over hoe de menselijke taal is ontstaan. In het filmpje hieronder hoor je de dieren onder andere het liedje Twinkle Twinkle Little Star zingen.

Anderen lazen ook: Bijzonder: zeehond gezien in provincie Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps