ANP

Verhuisdag voor paarden Oostvaardersplassen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hup, de vrachtwagen in! Vandaag zijn 50 konikpaarden vertrokken naar Wit-Rusland. De dieren leefden in de Oostvaardersplassen, maar konden hier niet langer blijven.

In totaal gaan er 150 konikpaarden naar Wit-Rusland. Daar zullen ze los worden gelaten in het Nalibokiwoud, een natuurgebied vlak bij de hoofdstad Minsk. Dit is het grootste bos van het land en zo’n 16 uur rijden vanaf Nederland. De overige 100 paarden gaan binnenkort pas richting Rusland.

Te veel

De dieren moeten verhuizen omdat er teveel paarden in de Oostvaardersplassen waren. Van de 650 paarden moeten er dus 150 naar een nieuwe plek. Dertig andere paarden gaan naar een natuurgebied in Noord-Spanje.

Discussie

De afgelopen jaren was er veel discussie over de konikpaarden. Dierenactivisten zeiden dat de dieren in de winter te weinig eten hadden en eisten daarom dat boswachters de dieren extra voedsel zouden geven. Experts zeiden dat dit niet nodig was, maar uiteindelijk werden de dieren toch bijgevoerd.

Op de foto’s hieronder is te zien hoe het vertrek eraan toeging.

ANP

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Paarden uit Oostvaardersplassen gaan emigreren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ze willen de dieren in de oostvaardersplassen een beter leven geven maar dan stoppen ze ze in een veel te kleine vrachtwagen ik vind dat niet kunnen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.