WILDLANDS Emmen

Verliefde bevers in Wildlands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Het duurde even, maar nu is het zover. Je kunt naar twee verliefde bevers kijken in dierenpark Wildlands. De eerste poging mislukte, maar nu heeft cupido eindelijk raak geschoten.

Vorig jaar verbouwden medewerkers van het dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen een beverburcht. Ze hoopten dat op een dag twee verliefde bevers daar hun nestje wilden bouwen. Rond kerst vorig jaar probeerden dierenverzorgers twee bevers aan elkaar te koppelen. Maar zij kregen ruzie en de match was mislukt.

Liefde op het eerste gezicht 

Het eerste stelletje vond elkaar dus niet leuk. Vorige maand kwam er daarom een nieuw mannetje naar het park. Op hoop van zegen stelden de medewerkers de twee bevers aan elkaar voor. En het was bijna liefde op het eerste gezicht. Dolgelukkig zijn de twee bevers nu in hun nieuwe beverpaleis. Ze bouwen dammen, zwemmen in het water en zetten hun tanden in wat bomen. Volgens het park zijn de twee niet meer bij elkaar weg te slaan. 

Babybevers op komst? 

En nu ze eenmaal geïnstalleerd zijn in hun nieuwe woning, mogen de bezoekers eindelijk naar de dieren kijken. En wie weet zitten er over een paar maanden wel wat kleine bevers. Maar dat zal nog wel even duren. Als de vrouwtjesbever drachtig is, duurt het honderd dagen voordat er kleintjes zijn.  

WILDLANDS Emmen

 

 

Anderen lazen ook: Beverbonje in Wildlands.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook