vermiste apen

Vermist: twee apen 'ontsnapt'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In het Brabantse Best maakte de politie deze week geen opsporingsbericht voor een paar boeven, maar voor twee apen. De beesten werden als huisdier gehouden en waren ineens verdwenen. 

Buurtbewoners roken een gekke geur uit een schuurtje en belden de politie. Agenten vonden daar twee apen: een ringstaartmaki en een gibbon. Dat hadden de agenten nog niet eerder gezien en ze wisten ook niet hoe ze de beesten moesten vangen. Daarom schakelden ze specialisten van Stichting AAP in. Maar toen die aankwamen, waren de apen verdwenen. Volgens de bewoners zijn ze weggelopen, maar Stichting AAP vermoedt dat ze zijn verstopt. 'Ja, ja. Zo kennen we er nog wel één', schreven ze op Facebook.

Opsporingsbericht

In Nederland is het verboden om apen te houden als huisdier en dus moeten de beesten gevonden worden. De politie en Stichting AAP maakten daarom een opsporingsbericht met een duidelijke omschrijving van de beesten: 'Gibbon: grote aap met beige-kleurige vacht, donker gezicht met witte rand eromheen. Heeft lange slingerarmen en staat bekend om zijn zangkunsten', en 'Ringstaartmaki: kleinere aapsoort met grijze vacht, zwart-wit-geringde staart, witte oren en bruin-oranje ogen', schreven ze.

Zorgen

Het bericht eindigde wat serieuzer: 'Alle gekheid op een stokje: we maken ons zorgen om de dieren en hopen dat de politie er snel achter komt waar de dieren zich bevinden.' 

Anderen lazen ook: Pony's krijgen water van de politie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook