Hond Kingston

Vermiste hond na 101 dagen weer bij baasje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een hond die tijdens de heftige natuurbranden in Californië in november vorig jaar ervandoor ging, is sinds deze week weer terug bij zijn baasjes.

De 12-jarige Kingston sprong uit een truck toen het gezin de natuurbranden in de Amerikaanse stad Paradise ontvluchtte. Sindsdien bleven zijn baasjes naar hem zoeken. Het gezin hing posters in de stad met zijn foto en ging langs dierenasiels om te kijken of Kingston daar misschien was.

'Elke avond zei ik tegen mijn vader dat we moesten blijven zoeken', zei dochter Maleah tegen Amerikaanse kranten.

Telefoontje

Iemand die Kingston van foto's op Facebook kende, had hem gezien en gevangen. Daarna was hij naar een veilige opvangplek gebracht. En dus kreeg de familie afgelopen zondag, ruim honderd dagen na zijn vermissing, een telefoontje van de dierenopvang. 

Stinkdieren

Zijn baasjes denken dat Kingston in leven is gebleven door stinkdieren te eten. Voordat hij zoekraakte, ging hij namelijk vaak achter deze diertjes aan. Toen de familie Kingston terugkreeg rook hij naar de vloeistof die stinkdieren spuiten als ze bedreigd worden. Zelfs na een flinke wasbeurt was het vieze luchtje nog niet verdwenen. Maar dat maakte de familie natuurlijk niets uit, kijk maar naar dit filmpje:

Anderen lazen ook: Grootste natuurbrand in Californië geblust.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook