Foto: AFP

Video: Twee bultruggen gered in Argentinië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op een strand in het Zuid-Amerikaanse land Argentinië zijn deze week twee bultruggen gered. De joekels zijn door dertig mensen terug naar zee gesleept.

Een mannetje van acht meter lang en een vrouwtje van negen meter lang kwamen zondag en maandag op het strand in het zuiden van het land terecht. Het lukte de dieren niet om zelf terug te zwemmen. Vrijwiligers, natuurbeschermers, mensen van de kustwacht en brandweerlieden kwamen naar de plek om te helpen.

Touwen en graafmachine

Met lange touwen en een graafmachine werden de twee reuzen het water ingesleept. Bij één van de twee ging het bijna mis. Door de golven kwam zijn blaasgat lang onder water. De reddingswerkers konden het dier zo keren, dat het dier weer kon ademen. Toen de bultruggen merkten dat ze konden drijven, zwommen ze zelf verder de zee in. 

Twee keer

Waardoor de dieren, afzonderlijk van elkaar, op het strand terechtkwamen is niet duidelijk. Volgens een dierenarts kan vervuiling van het water een oorzaak zijn. 

Hieronder kun je een filmpje van de reddingsactie bekijken.

Anderen lazen ook: Knorrende magen voor wilde zwijnen op de Veluwe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook