Louis van Oort

Vliegensvlug vogels kijken op de webcam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Valken, zeearenden en koolmezen. Je kunt weer naar verschillende vogels koekeloeren op de webcams van Beleef de Lente van de Vogelbescherming.

Ieder jaar plaatst de vogelbescherming een paar webcams bij verschillende vogelnesten. Op de webcams kan je kijken naar vogels die knus bij elkaar zitten, eieren uitbroeden en straks hun kuikens voeren. De camera’s staan aan tot de jonge vogels uitvliegen. Dat zal ongeveer rond juli zijn.

Lekker klussen

Op de website toont de vogelbescherming niet alleen live beelden, ze halen ook de bijzonderste momenten eruit: kerkuilen die met elkaar knuffelen, koolmeesjes die het huis schoonmaken en arenden die klussen in de zon.

Louis van Oort

Al die paparazzi

Het is alweer de zestiende keer dat de vogelbescherming de camera’s bij de broedplaatsen ophangt. Vorig jaar keken 1,7 miljoen mensen mee. Gelukkig merken de vogels niets van al die paparazzi.  

Je kunt de camera’s vinden op www.vogelbescherming.nl/beleefdelente.

Anderen lazen ook: Waarschuwing: stoor geen broedende vogels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook