Waldrapp

Vliegtuig brengt vogels naar overwinterplek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoe vlieg je van Duitsland naar Italië? Zo’n dertig kaalkop-ibissen hadden geen idee en kregen hulp van onderzoekers in een speciaal vliegtuig.

De kaalkop-ibis (bekend om z’n kale kop) wordt ernstig bedreigd en komt in Europa bijna niet meer in het wild voor. Om de zeldzame vogel te redden, worden er nu jonkies uit dierentuinen gehaald en verzorgd door onderzoekers in Duitsland. Als ze groot genoeg zijn, mogen ze naar hun overwinterplek in Italië. 

Beetje hulp nodig

Maar dat gaat niet zomaar. Omdat de kaalkop-ibissen in gevangenschap geboren zijn, zijn ze niet meer zo goed in zelf de weg vinden. En dus hebben ze een beetje hulp nodig. Verzorgers leerden ze daarom om een speciaal vliegtuig te volgen. Ze begonnen twee weken geleden en vlogen elke dag een stukje verder. Tot ze deze week - na honderden kilometers - bij hun overwinterplek in Italië aankwamen.

Route onthouden

Na de winter vliegen de kaalkop-ibissen zonder hulp weer terug naar Duitsland. De verzorgers hoeven de vogels niet op te halen. Als ze een route eenmaal hebben gevlogen, onthouden ze die.

Anderen lazen ook: Recordaantal flamingo's geboren in Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen Juichen Juichen Juichen Rentweg Rentweg Oeps Oeps Duimomhoog Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Blij Blij Blij * Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen
hoi
mijn naam is HHHHEEENNNNKKKK

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.