Foto:  Lincolnshire Wildlife Park

Vloekende vogels in Britse dierentuin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In een Britse dierentuin worden bezoekers geregeld uitgescholden. Niet door verzorgers of andere bezoekers, maar door vijf grijze roodstaartpapegaaien. 

Tijdens de coronacrisis was het park in het Britse Lincolnshire een tijd gesloten. In augustus werd er een papegaai opgenomen die wat grof in de mond was. Tijdens hun tijd in quarantaine namen de vier andere dieren de scheldwoorden van hem over. Verzorgers die hoorden dat de dieren hun nieuwe woorden oefenden, reageerden geschokt of moesten lachen. Dat vonden de papegaaien zó leuk, dat ze er niet mee stopten, maar juist nog vaker nare woorden gingen roepen. Wat ze precies zeiden is niet bekend.

Uit elkaar

Nu het park weer open is, kwamen de vogels opnieuw in contact met bezoekers. De verzorgers hoopten dat de brutale dieren zich nu wel konden inhouden, maar dat gebeurde niet. Na twintig minuten werd er al iemand uitgescholden. Gelukkig kunnen de meeste mensen daar wel om lachen. Maar omdat er ook kinderen naar het park komen, zijn de vloekende vrienden toch uit elkaar gehaald en buiten het zicht van bezoekers geplaatst.

Anderen lazen ook: Witte dolfijnen zijn weer vrij (en blij).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook