Eikenprocesssierups

Vogelhuisjes om processierups tegen te gaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In de Brabantse plaats Sint-Michielsgestel denken ze dé oplossing te hebben voor de processierupsenplaag. Het hele dorp wordt namelijk volgehangen met vogelhuisjes.

De huisjes moeten koolmezen naar het dorp trekken. Die vogels eten maar wat graag processierupsen en zouden dus dé oplossing kunnen zijn voor het kriebelige probleem. Voor het einde van dit jaar moeten er in het hele dorp zo’n 1000 vogelhuisjes hangen.

Populair

Maar niet alleen in Sint-Michielsgestel bedachten ze dit idee. Overal in Nederland zijn de vogelhuisjes ineens erg populair. De Vogelbescherming zegt dat de vogelhuisjes in hun eigen winkel steeds vaker uitverkopen, en ook Intratuin verkoopt ze steeds meer. ‘De verkoop is dit jaar met 83 procent gestegen’, zegt Rob Hanken van Intratuin tegen RTL Nieuws.

Niet zo gemakkelijk

Insecten-wetenschapper Silvia Hellingman is blij dat mensen koolmezen inzetten om de beestjes te bestrijden. ‘Beter in de buik van een vogel dan in een stofzuiger.’ Toch denkt ze dat we niet zo gemakkelijk van de processierups af zijn. ‘Er komt veel meer bij kijken dan alleen wat vogelhuisjes ophangen.’

Anderen lazen ook: Tips tegen jeuk van de eikenprocessierups.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps